Formule 1

Christian Horner: "Na Max Verstappen een Amerikaanse wereldkampioen, het is een kwestie van tijd"

Uitgegeven door Peter Vader • 10 mei 2022 19:03 • Print artikel

Red Bull-baas Christian Horner heeft zijn mening gegeven over de inaugurele Grand Prix van Miami, evenals de mogelijkheid dat een Amerikaanse coureur weer in de Formule 1 racet. Hij gelooft dat het slechts een kwestie van tijd is voordat een Amerikaanse coureur weer tot wereldkampioen wordt gekroond, aangezien de ware omvang van de populariteitsstijging van de F1 in de Verenigde Staten in Miami is gevoeld en aangetoond. De inaugurele Grand Prix van Miami zorgde voor volle tribunes met fans, evenals optredens van enkele van 's werelds grootste namen van beroemdheden, waaronder Michelle Obama, David Beckham en Venus Williams.

Christian_Horner_en_Max_Verstappen_GP_Miami_2022

F1 steeds populairder
Wat de actie op het circuit betreft, was er veel opwinding, waarbij Max Verstappen Charles Leclerc inhaalde en passeerde voordat een safetycar later in de race hem liet vechten om zijn voorsprong te beschermen. Maar ondanks enkele klachten van coureurs over zowel de lay-out als de grip op het Miami International Autodrome, leek het evenement aan te tonen dat de F1 zich blijft uitbreiden in Noord-Amerika, aldus een bericht van RacingNews365.

Vier Amerikaanse GP's
Verder is het duidelijk dat de commerciële rechthebbenden van de F1, Liberty Media, vier races in de VS willen. De vierde zou aan de westkust van het land kunnen arriveren, in Californië, en de komende jaren samen met Austin, Miami en Las Vegas op de kalender komen. Er zou ook binnenkort een tweede Amerikaans team kunnen zijn naast Haas, waarbij Andretti Autosport beweert alles te hebben wat ze nodig hebben om tegen 2024 het elfde team van de F1 te worden.

Max_Verstappen_actie_front_GP_Miami_2022

Een Amerikaanse F1-wereldkampioen?
Toch is het een Amerikaanse coureur die de sport echt mist als ze van plan is om nog verder te groeien in de Verenigde Staten, zegt Horner, met Mario Andretti als laatste coureur die in 1978 onder Amerikaanse vlag won. "De coureurs zijn de sterren", zei Horner tegen de Amerikaanse outlet The Athletic in Miami. "Ja, het zou mooi zijn om de naam Andretti in de Formule 1 te hebben. Maar een Andretti-coureur - als Mario een comeback zou maken - zou veel krachtiger zijn. Er zal in de toekomst beslist een Amerikaanse wereldkampioen zijn. Het is alleen een kwestie van tijd, wanneer gebeurt het?"Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS