Formule 1

Christian Horner: "Honda zal hier gedetailleerder over kunnen vertellen als..."

Uitgegeven door Bart • 6 juli 2020 14:22 • Print artikel

Het eerste F1-weekend op de eigen Red Bull Ring werd een drama voor Red Bull. Max Verstappen viel vroeg in de race uit vanwege technische problemen en in de slotfase haalde ook Alex Albon de finish niet na een tik van Lewis Hamilton. Teambaas Christian Horner baalt, maar zag ook dat de RB16 dit jaar kan strijden met de bolides van Mercedes.

Max Verstappen


De technische problemen bij Verstappen worden onderzocht door motorleverancier Honda, zo zei Horner na afloop van de race tegen de verzamelde media. "Als we meer weten, zullen we de oorzaak naar buiten brengen. Dit is iets wat we al vaker hebben gemerkt, maar Honda zal hier gedetailleerder over kunnen vertellen als het onderzoek is afgerond."

Horner wil niet na één race bij de pakken neer gaan zitten. "In de basis hebben we gewoon een goede auto. Er is in de winter goed werk geleverd. Max kon het tempo van de Mercedessen goed volgen. Dat biedt hoop voor de toekomst. Uiteraard is Mercedes ook heel sterk, maar er zit veel potentie in de RB16. Wat vermogen betreft heeft Honda precies geleverd wat ze beloofd hadden."

In de kwalificatie hadden Verstappen en Albon ook wat problemen met de balans van de auto. "Dat moeten we zien op te lossen en volgende week sterker voor de dag komen. We hebben de potentie om de strijd met Mercedes aan te gaan. Op een circuit als de Red Bull Ring wellicht niet over één ronde, maar wel gedurende het hele seizoen. De basis is echt wel goed, nu moeten we de auto zo goed mogelijk verder ontwikkelen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS