Formule 1

Christian Horner: "Geen plannen met Daniel Ricciardo anders dan zijn rol als derde coureur"

Uitgegeven door Bart • 25 januari 2023 08:02

De terugkeer van Daniel Ricciardo als reservecoureur bij Red Bull heeft ruimte gegeven voor speculaties dat hij wellicht Sergio Perez op termijn zou gaan vervangen. Als de Mexicaan niet presteert, heeft Red Bull al een ervaren teamgenoot voor Max Verstappen in huis. Teambaas Christian Horner heeft echter aangegeven dat dat niet in de lijn der verwachtingen ligt. De Brit wil gewoon met zijn line-up met Verstappen en Perez het seizoen 2023 afwerken.

Daniel Ricciardo


Horner reageert in de podcast KTM Summer Grill op de speculaties over Ricciardo. "We waren zeer verrast dat Daniel beschikbaar zou zijn. We hebben hem opgeleid vanuit de junior klassen en het was logisch om hem weer terug te halen. Hij is tenslotte een goede coureur met veel ervaring."

De laatste jaren weet Ricciardo niet te imponeren en dat is ook Horner niet ontgaan. "Ik denk dat hij zijn liefde voor de Formule 1 wat is kwijtgeraakt. Hij heeft een paar moeilijke jaren achter de rug, zeker vorig jaar. Nu kan hij terugkeren in een ondersteunende rol voor onze coureurs en in de fabriek waar hij veel gezichten kent. Ik hoop dat Daniel zijn passie voor de Formule 1 weer terugvindt, maar we hebben geen plannen om hem in een andere rol dan derde coureur in te zetten."

Ricciardo zal veel commerciële activiteiten voor zijn rekening nemen, maar ook nog af en toe in de F1-paddock aanwezig zijn. Horner: "Bij die races is hij ook onze reservecoureur. Verder zal hij de bandentesten voor Pirelli doen, in de simulator rijden en bij de commerciële activiteiten aanwezig zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS