Formule 1

Christian Horner: "Dit was Checo's beste Grand Prix"

Uitgegeven door Bart • 20 maart 2023 07:10

Na de tweede 1-2 in twee races kan een teambaas natuurlijk alleen maar tevreden zijn. Zeker als je bedenkt dat Max Verstappen vanaf P15 moest starten. Red Bull-teambaas Christian Horner was dan ook zeer tevreden over het verloop van de Grand Prix van Saoedi-ArabiŽ. De Brit gaf aan dat Verstappen en Sergio Perez vrij zijn om met elkaar de strijd aan te gaan.

Sergio Perez


"Alle credits naar het team, ze hebben een ongelofelijk auto gebouwd", zei Horner voor de camera van Sky Sports F1. "We hebben vandaag twee coureurs gezien die elkaar aan het pushen waren. Max kwam vanaf P15 door het veld en halverwege de race lag hij al op P4. Van Checo was het zijn beste race ooit. Hij had een goede snelheid, deed een sterke herstart en beide coureurs gingen voluit."

Max Verstappen rapporteerde in de slotfase nog wel een probleem met zijn 'driveshaft', wat ook het probleem op zaterdag veroorzaakte. Horner: "We dachten dat er een probleem was bij Max, maar we hebben het gecheckt en daarna kon hij weer door. Max pakte nog de snelste raceronde, maar wat een weekend voor hem. Door iets buiten zijn schuld om moest hij als 15e starten, hij bleef geduldig en haalde ze een voor een in. Het was een fenomenaal herstel van hem."

"We hebben een geweldige auto en twee geweldige coureurs", vervolgde Horner. "We hebben in de briefing afgesproken dat ze de strijd met elkaar mogen aangaan zolang ze het clean houden. Maar ze zijn beiden heel competitief. Dit was Checo's beste Grand Prix."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS