Formule 1

Christian Horner: "De reservercoureur van Mercedes kan maar beter gaan trainen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 september 2020 06:06 • Print artikel

SOCHI - Lewis Hamilton heeft het afgelopen kalenderjaar heel wat Formule 1-strafpunten verzameld. Dat feit is ook Christian Horner, teammanager van Red Bull Racing, onder ogen gekomen. Vandaag kwam Hamilton met de schrik vrij, nadat twee strafpunten na de race niet werden gecrediteerd van zijn superlicentie.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Als Hamilton de strafpunten van vandaag had behouden, zou het totaal tien punten zijn geweest. Met twaalf strafpunten in twaalf maanden moet de coureur één race van de zijlijn toekijken. Hamilton kreeg deze twee punten omdat hij twee proefstarts op de verkeerde plaats maakte.

"Ik weet niet wie de reservecoureur van Mercedes is, maar als ik hem was, zou ik gaan trainen", spotte Christian Horner na de race bij Auto, Motor en Sport. Op dat moment was nog niet bekend dat de laatste twee strafpunten van Hamilton zouden worden ingetrokken. "Bij de geringste fout zou hij zijn racelicentie verliezen."

Hamilton verliest overigens opnieuw strafpunten voorafgaand aan de Grand Prix van Turkije. Het is dan een jaar geleden dat hij Alexander Albon van de baan tikte in Brazilië.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS