Formule 1

Christian Horner: "Beslissing om naar intermediates te gaan 100 procent op conto van Max"

Uitgegeven door Bart • 28 september 2021 04:06 • Print artikel

Max Verstappen reed in Rusland een fraaie inhaalrace die leek te eindigen in een zevende plaats. De regen in de slotfase van de race hielp hem verder naar voren naar P2 achter Lewis Hamilton. De Red Bull-coureur reed in perfecte inlap en maakte zelf de juiste beslissing om naar intermediates over te gaan. Diverse coureurs, onder wie Lando Norris en Sergio Perez, bleven langer buiten en betaalden daar de prijs voor.

Max Verstappen


Volgens teambaas Christian Horner lag de beslissing volledig bij Verstappen zelf. "De keuze voor intermediates was 100 procent de keuze van Max", aldus Horner na afloop tegen Sky Sports F1. "Die beslissing pakte perfect uit en resulteerde in P2. Dat was een veel beter resultaat dan we voor het weekend door de gridstraf konden hopen."

"Eerst kwam Max al veel beter door het veld dan de anderen die door een gridstraf achteraan moesten starten", zo vervolgt Horner. "Daarna hebben we het resultaat gemaximaliseerd door de regen. Checo nam de gok, bleef buiten en voor het team was dat het spreiden van de kansen."

"De keuze ligt altijd bij de coureur. Zij voelen de grip en of ze door kunnen rijden of niet. Op dat moment kunnen zij het weer beter inschatten dan wij aan de pitmuur. Max nam een geweldige beslissing. Wij konden zien dat er regen aan zat te komen, maar hoeveel er daadwerkelijk valt, kunnen we ook moeilijk voorspellen. De coureurs zien dat net wat beter, al blijft het een gok. Ik heb te doen met Lando Norris."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS