Formule 1

Christian Horner: "17 races in zo'n jaar is een ongelofelijke prestatie"

Uitgegeven door Bart • 23 december 2020 07:40

Het Formule 1-seizoen 2020 liep door de eerste uitbraak van het coronavirus enorme vertraging op. Sommigen beweerden dat er helemaal niet geracet zou worden, maar in juli kon er dan toch een begin gemaakt worden met een dubbele race op de Red Bull Ring. In totaal zijn er toch nog 17 races verreden met nieuwe locaties als Portimåo en Mugello. Daarnaast keerde de F1 onverwacht terug naar de Nürburgring, Imola en Istanbul.

Christian Horner


Red Bull-teambaas Christian Horner is in zijn laatste column van 2020 vol lof over het halen van zo'n aantal races. "Respect voor iedereen die bij onze sport betrokken is. Niet alleen de commerciële rechtenhouders, maar ook de FIA, de teams, de circuits en de media. 17 races in zo'n jaar is een ongelofelijke prestatie."

"Met alle moeilijkheden waar we mee te maken hebben gehad, is het een geweldige prestatie, maar dat kon alleen omdat we zo goed samen hebben gewerkt. Eén van de hoogtepunten van dit jaar was het project pitlane waar alle teams aan meegeholpen hebben. Dat laat zien dat we één grote familie zijn. Dat was geweldig om te zien. Iets wat normaal jaren duurt, kregen we in vier weken voor elkaar."



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS