Formule 1

Christian Horners reactie aan Zak Brown na vernietigende kritiek op Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juli 2024 07:14

Red Bull-baas Christian Horner wilde geen 'antwoord' geven op de opmerkingen van McLarens Zak Brown, die sprak over een gebrek aan 'respect' van hun rivalen.

Christian Horner F1


Brown, de CEO van McLaren Racing, zit nooit verlegen om zijn kritiek op het team van Red Bull te uiten. Een nieuwe frustratie kwam naar voren na de botsing tussen Max Verstappen van Red Bull en Lando Norris van McLaren toen ze streden om de leiding in de race in Oostenrijk.

Brown beweerde dat Red Bull zich niet aan de regels hield en herhaaldelijk een gebrek aan 'respect' voor hen toonde. "Ik was teleurgesteld dat zo'n geweldig team als Red Bull. We hebben allemaal een verantwoordelijkheid op de pitmuur om onze coureurs te vertellen wat wel en niet mag en wat er gaande is in de race", zei Brown.

"We moeten respect hebben voor de regels en we hebben gezien dat er een gebrek aan respect is, of het nu gaat om financiële regels of sportieve problemen of problemen buiten de baan met vaders en dat soort dingen."

Horner werd na de GP van Groot-Brittannië onder druk gezet over de opmerkingen van Brown, maar hij wilde ze niet 'waardig' maken doorop te antwoorden. "Ik ga daar geen antwoord op geven", was het duidelijke standpunt van Horner.

Horner werd gevraagd of hij vindt dat McLaren Red Bull de afgelopen races heeft verloren door 'kleine foutjes'. Hij wees erop dat 'het allemaal marginale winst is' als je aan de top van de F1-grid strijdt, waarbij hij wees op het werk dat Mercedes had geleverd op Silverstone toen Lewis Hamilton zijn eerste overwinning in tweeënhalf jaar opeiste.

"Als je op het scherp van de snede strijdt, is het allemaal marginale winst", zei Horner. "Mercedes was snel op Silverstone. Ze hadden de pole en de eerste startrij en ze hebben een goede race gereden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS