Formule 1

Christian Horner weet het even niet: "Dezelfde auto als in Zandvoort en Monza"

Uitgegeven door Bart • 17 september 2023 07:19

Waar Red Bull al het hele Formule 1-seizoen enorm dominant opereert, krijgt de formatie van Max Verstappen het in Singapore voorlopig niet voor elkaar. Zowel Verstappen als Sergio Perez haalde Q3 van de kwalificatie niet. De wereldkampioen vertrekt zondag vanaf P11 en de Mexicaan vanaf P13. Teambaas Christian Horner kon niet goed begrijpen waar de problemen van Red Bull vandaan kwamen.

Verstappen Horner


"We hebben wat aanpassingen gedaan, maar daar reageerde de auto niet goed op", reageerde Horner bij Sky Sports. "We hadden veel last van onderstuur, overstuur en hadden remproblemen. Daarnaast kregen we de banden niet in het juiste window. We hebben veel dingen geprobeerd, maar het werd er niet beter van."

"Het is verwarrend", ging Horner verder. "We rijden nog steeds dezelfde winnende auto als in Zandvoort en Monza. Voor de race mogen we slechts minimale aanpassingen doen, hopelijk krijgen we de auto daarmee beter aan het werk. Dit is onze meest succesvolle auto ooit, maar om wat voor reden krijgen we het hier niet voor elkaar. Het zal heel zwaar worden om naar voren te komen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS