Formule 1

Christian Horner verklaart 'nul' kans op steun van Verstappen in Pérez’ strijd om P2 in coureurskampioenschap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 november 2023 05:02

LAS VEGAS - Christian Horner zegt dat er 'nul komma nul' kans is dat Max Verstappen Sergio Pérez gaat helpen om de tweede plaats in het coureurskampioenschap veilig te stellen. De coureurs gaan dit weekeinde de voorlaatste Grand Prix van dit seizoen in en de Mexicaan wil als tweede eindigen na Verstappen in het klassement. Dat zou de eerste één-twee van Red Bull zijn.

Christian Horner Red Bull Racing F1


De enige die hem in de weg staat, is Lewis Hamilton. Pérez heeft 32 punten voorsprong op de Mercedes-coureur met nog 56 punten te verdelen. De enige manier waarop Hamilton de strijd kan voortzetten tot aan de seizoensfinale in Abu Dhabi is door Pérez zeven punten voor te blijven. Als hij daar zaterdagavond niet in slaagt, heeft Pérez de tweede plaats in handen.

Hij moet echter niet naar zijn teamgenoot Verstappen kijken voor hulp. "Ergens tussen nul en één, zou ik zeggen", vertelde Horner aan Sky Sports op de vraag of de wereldkampioen zijn teamgenoot een handje zou helpen. "Checo heeft die hulp niet nodig. Max is gefocust op zijn ding. Hij is gefocust op een ongelooflijk jaar en hij wil gewoon blijven winnen. Checo zou die hulp van Max niet nodig moeten hebben."

De teambaas herhaalde dat tegenover Bloomberg en is ervan overtuigd dat Pérez dit alleen kan. "Ik denk dat hij de hulp van Max niet nodig heeft, om eerlijk te zijn", zei hij. "Hij moet dit weekend gewoon voor of net achter Lewis eindigen om die tweede positie veilig te stellen."

Het afsluiten van zijn seizoen met een tweede plaats zou een morele opkikker zijn voor Pérez, die een groot deel van het seizoen zwaar bekritiseerd is geweest in de media, waarbij regelmatig beweerd werd dat hij op het punt stond om ontslagen te worden. In plaats daarvan zei Horner - opnieuw - dat de coureur teamgenoot blijft van Verstappen in 2024.

"De enige mensen die het vraagteken blijven plaatsen, zijn jullie, de media", zei Horner. "Ik blijf herhalen dat Checo volgend jaar onze coureur is en hij heeft zes zware weken achter de rug, maar hij begint zijn vorm terug te vinden. Ik vond de race die hij reed in São Paulo erg sterk, zijn race in Austin was sterk, hij is zijn vorm aan het terugvinden. Hij staat tweede in het wereldkampioenschap, meer dan 30 punten voor op Lewis Hamilton met nog twee races te gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS