Formule 1

Christian Horner sprakeloos over winst Verstappen: “Max is zo beslissend, hij maakt er geen rotzooi van”

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 juni 2024 06:01

Max Verstappen moest er echt voor knokken dit weekend, maar toch kreeg hij het voor elkaar. De Nederlander zegevierde in de Grand Prix van Spanje. Verstappen had het niet makkelijk en juist daarom keek teambaas Christian Horner met open mond naar de prestaties van de drievoudig wereldkampioen.

Christian Horner Max Verstappen

Verstappen ving de race aan vanaf de tweede positie en kwam ook als tweede door de eerste bocht. Toch gebeurde er een hoop bij de start. Verstappen stak voorbij aan polesitter Lando Norris, maar George Russell kwam als een duveltje uit een doosje. De Brit stak vanaf de vierde startpositie naar de leidende positie, maar niet voor lang. Na enkele ronden werd hij al voorbij gestoken door Max Verstappen.

Tegen het einde van de race zag Verstappen Lando Norris naderen. Toch slaagde de Limburger er in om de Brit van zich af te houden. Na de race sprak zijn teambaas trots bij Sky Sports: "Max reed een geweldige race en strategisch gezien hadden we het aan het goede eind. We gingen voor een optimale race, en dat lukte. We wisten dat McLaren het zou proberen met de banden, maar we hadden nog genoeg over. De eerste ronde was cruciaal, en die inhaalactie op George was nog belangrijker."

"Max is zo beslissend, hij maakt er gewoon geen rotzooi van. Ik denk dat dit één van zijn grootste kwaliteiten is, je weet dat als hij er is, hij ervoor gaat. Dat weten de andere coureurs ook."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS