Formule 1

Christian Horner reageert kortaf op vragen over 'zorgen' over Sergio Pérez

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juni 2024 03:15

Christian Horner heeft de zorgen weggewuifd dat Sergio Pérez de kansen van het team om de constructeurstitel te behouden zou kunnen schaden. Red Bull vergrootte immers hun voorsprong in Spanje.

Christian Horner Red Bull Racing F1

Hoewel Pérez terugkwam in de poleposition shoot-out van de kwalificatie op het circuit van Barcelona, zijn eerste Q3-optreden in vier races, startte hij als elfde na zijn gridstraf, die hij nog moest inlossen van een eerdere wedstrijd.

Red Bull startte op P11 en koos voor een drie-stopstrategie voor de Mexicaanse coureur, die zijn auto als achtste over de finish bracht. Hij had echter bijna een minuut langer nodig gehad dan zijn teamgenoot Max Verstappen, die opnieuw de maximale punten voor zich opeiste en zijn zevende overwinning in tien races boekte.

Het resultaat van de race zorgde ervoor dat Red Bull zijn voorsprong in het constructeurskampioenschap vergrootte van 49 naar 60 punten, maar op een dag waarop McLaren solide punten scoorde en beide Ferrari-coureurs voor Pérez eindigden, maakte Verstappen het verschil, zoals hij al het hele seizoen doet.

De Nederlander, die het coureurskampioenschap met 69 punten voorsprong op Lando Norris leidt, heeft Pérez in de Grands Prix van dit seizoen witgewassen. Op de vraag of hij 'bezorgd' was dat Pérez 'niet goed zou presteren' Red Bull zou schaden in het constructeurskampioenschap, zei Horner: "Als ik me niet vergis hebben we onze voorsprong vandaag weer vergroot."

Maar hij vertelde dat de 'concurrentie ons aan het inhalen is': "We hebben Checo nodig, dat weet hij en dat weet het team. Als hij achteraan in de top acht rijdt, verlies je strategische opties, of moet je je strategieën splitsen enzovoort. Checo was fantastisch in de eerste vier of vijf races dit jaar. We moeten hem gewoon weer in die modus zien te krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS