Formule 1

Christian Horner geeft update over nieuwe F1-motor van Ford en Red Bull voor 2026

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 januari 2024 19:45

Het hoofd van het Red Bull Racing Team; CEO Christian Horner gaf een update over de voortgang die wordt geboekt nu Ford Performance en Red Bull Ford Powertrains samenwerken aan de ontwikkeling van een nieuwe krachtbron voor het Formule 1 seizoen 2026, dat een van de meest significante regelwijzigingen in jaren zal zien.

F1 Christian Horner Max Verstappen

Door te streven naar grotere vermogensniveaus die worden opgewekt door de elektrische motor - inclusief een overstap naar een nieuwe koolstofvrije brandstof als onderdeel van de toewijding van de F1 om tegen 2030 netto koolstofneutraal te zijn - komen deze veranderingen terwijl Red Bull Ford Powertrains werkt aan een geheel nieuwe krachtbron voor zowel Oracle Red Bull Racing als Scuderia AlphaTauri.

Horner zei dat de uitwisseling van ideeŽn en technologie nu plaatsvindt tussen de twee organisaties in aanloop naar de nieuwe regelgeving. Belangrijke aandachtsgebieden voor beide teams zijn onder andere hoogspanningsvoortstuwingssystemen, fabricage van de verbrandingsmotor en turbo-unit en samenwerking met Red Bull Powertrains aan de elektronicasystemen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS