Formule 1

Christian Horner en de politieke spelletjes: "Beslissing over de motoren erg laat, maar..."

In 2015 zakte de relatie tussen Renault en Red Bull tot een dieptepunt, waarna het bijna tot een breuk kwam tussen beide partijen. Toen Mercedes en Ferrari niet bereid leken om motoren aan het team van de energiedrankenfabrikant te leveren, was het tweetal weer tot elkaar veroordeeld. Alleen kreeg de motor met TAG Heuer een nieuwe naam.


Christian Horner, teammanager van Red Bull, gelooft dat de nieuwe vorm waarin de relatie is gegoten door de motoren te hernoemen de situatie met Renault verbeterd heeft. De politieke spelletjes zijn verdwenen, waardoor de voorbereidingen van het team niet meer geschaad worden. "Ik denk dat iedereen in het team nooit een voet van het gaspedaal heeft gehaald en fantastisch werk deed", aldus de Brit.

"Het is duidelijk dat de beslissing over de motor erg laat was, maar ik denk dat de zaken tot rust gekomen zijn. Met de reorganisatie en de nieuwe toewijding van Renault aan de Formule 1 voor wat betreft de kant van de motoren, de relatie met het noemen van de motor naar Tag Heuer werkt erg goed. Het stelt de engineers in staat om zich te richten op de technische kant, dan dat ze verzanden in de commerciële argumenten."