Karting • Rotax Euro

Christiaan de Kleijn staat zijn mannetje in topveld BNL: "Ik heb best veel punten gepakt voor het kampioenschap"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 augustus 2020 00:15 • Print artikel

GENK – Met een vijfde plaats in vier races als minste resultaat was karter Christiaan de Kleijn afgelopen weekeinde in Genk weer goed op dreef. De vijftienjarige coureur uit Bosch en Duin kende dan ook een prima start van zijn campagne in de Rotax Max BNL Karting Series. Op het Belgische circuit snelde hij in de zeer sterk bezette Junioren-klasse naar de vijfde, derde, derde en vierde plaats in de respectievelijke races.

Christiaan de Kleijn

“Ik ben op zich wel tevreden. Ik heb best veel punten gepakt voor het kampioenschap”, zei Christiaan die keurig als vierde in het totaalklassement was geëindigd. Toch baalde hij stiekem ook een beetje. “Vandaag ging het niet heel goed door een paar foutjes. Ik weet niet waardoor het kwam. Maar ja, daar leer je wel van. Ik moet nu gewoon zorgen dat ik die fouten niet meer maak.”

Vader Martin: “Het kostte hem zes plekken. Dan ga je het vuil op en heb je een ronde nodig voordat de banden weer schoon zijn. Toen moest hij van plek tien naar voren zien te rijden. Het podium is dan al heel gauw bekeken.”

Christiaan was de zondag overigens uitstekend begonnen met de poleposition tijdens de kwalificatie. Daarmee had de rijder van topteam CRG Holland overtuigend duidelijk gemaakt dat hij zijn snelheid absoluut voor elkaar had. “Dat was wel lekker ja”, zei hij over die eerste tijd.

Toch was hij blijer met zijn prestaties van zaterdag. “Gisteren ging het beter. Dat is een kwestie van de vorm van de dag, denk ik. Ik maakte niet heel veel fouten. We hadden de afstellingen redelijk snel voor elkaar. In de trainingen ging het al goed. In de finale had ik wel wat geluk. Voor me klapten een paar rijders op elkaar en kwam ik er voorbij.” Martin: “Geluk moet je ook hebben. De andere keer zit jij misschien wel in zo’n crash.”

Christiaan de Kleijn

Met de vijfde plaats in de prefinale en de derde plaats in de finale had Christiaan laten zien dat hij nog altijd snel was, zoals hij bij de BNL Kick-Off 2.0. Die won hij destijds. Christiaan: “Toen waren de omstandigheden ook anders, regen en droog, regen en droog.”

Nu gaat Christiaan eerst op vakantie. Meteen daarna heeft hij de volgende race. Dat is de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap. Die wordt gehouden op het circuit van Eindhoven. Het wordt een intensief weekeinde. Want door corona heeft de organisatie zich genoodzaakt gezien twee rondes in één weekeinde te proppen.

Het betekent dat de eerste ronde op de zaterdag plaatsvindt. De tweede ronde volgt dan al de volgende dag. Christiaan: “Dat wordt wel zwaar, maar ik kijk ernaar uit!”

Christiaan de Kleijn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
AMC Automaterialen Centrum Zeist
Fornhese BV Import-Export Trucks
BCE Container Services BV
Erkende verhuizers Brenen.nl
Van Doorn-Soest
De Rooy Transport en Logistiek
Profile Tyrecenter Verkade Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Van der Fluit-Jan Nefkens Assurantiën
Koeveringe Carservice
Truckland
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS