Karting • Chrono

Christiaan de Kleijn maakt het karwei vakkundig af: winterkampioen! "Lekker om zo te beginnen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 februari 2020 19:31 • Print artikel

BERGHEM – Zoals hij het had gehoopt, gebeurde zondag voor karter Christiaan de Kleijn. Het vijftienjarige talent uit Bosch en Duin denderde op het circuit van Berghem tijdens de tweede ronde van de Chrono Winter Cup naar de dagzege en legde daarmee beslag op het winterkampioenschap in de Rotax Max Junioren-klasse. Het was uiteraard een dik tevreden Christiaan die na afloop zijn verhaal deed.

Christiaan de Kleijn

Echt onverwacht kwam de eindzege natuurlijk niet meer voor Christiaan. Sinds eind vorig seizoen bewees hij van voren mee te kunnen strijden in zijn klasse. Dat hij tijdens de eerste Winter Cup in Kerpen direct won, was knap en hetzelfde gold voor zijn overwinning van zondag. Al was het wel nog knap spannend geweest. Rondenlang was hij in een hevige strijd verwikkeld met zijn concurrent Jens van der Heijden om hem in de laatste fase voorbij te gaan en het karwei vakkundig af te maken.

“De finale ging goed. Ik had een goede grip. Ik ben samen met Jens weggereden en hem ingehaald”, blikte een tevreden Christiaan terug. “Toen haalde hij mij in en haalde ik hem terug in. Daarna heb ik nog een klein gaatje kunnen slaan.” Hoe hij erin slaagt dit seizoen meteen zo sterk te rijden? “Ik heb meer ervaring nu, ik heb meer getraind. We gaan sowieso elke zaterdag trainen. Normaal gesproken op banen waar de volgende wedstrijd is.”

Dat hij in Berghem snel zou zijn tijdens de races werd in de trainingen al duidelijk. “Ik zat er al direct goed vooraan bij”, zei Christiaan. “Dat gaf vertrouwen.” In de kwalificatie denderde hij vervolgens naar de poleposition. Vanaf de eerste plaats gestart in de prefinale bleek het erg lastig om die koppositie te verzilveren. Uiteindelijk kwam zijn concurrent Jens van der Heijden hem ook voorbij.

“We hadden de verkeerde gok genomen met de bandenspanning”, verklaarde het Utrechtse talent. Daarna was die in de finale wel goed en legde hij uiteindelijk dus beslag op de titel van winterkampioen. “Heel lekker om het seizoen zo te beginnen.”

Christiaan de Kleijn

Komend seizoen gaat Christiaan opnieuw het Nederlands kampioenschap rijden. Zijn ambitie moge duidelijk zijn: zo hoog mogelijk eindigen. De eerste ronde wordt half maart gehouden. Opnieuw treedt hij dan aan op zijn ‘thuisbaan’ in Berghem. Hoewel hij uiteraard goede herinneringen bewaart aan het Brabantse circuit, maakt het Christiaan niet uit waar het NK begint. “Ik wil gewoon winnen!”

Christiaan de Kleijn wordt in zijn race-activiteiten gesteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
AMC Automaterialen Centrum Zeist
Fornhese BV Import-Export Trucks
BCE Container Services BV
Erkende verhuizers Brenen.nl
Van Doorn-Soest
De Rooy Transport en Logistiek
Profile Tyrecenter Verkade Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Van der Fluit-Jan Nefkens Assurantiën
Koeveringe Carservice
Truckland
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS