Karting • Chrono

Christiaan de Kleijn in volle voorbereiding op herstart seizoen: “Nu misschien zelfs wel een betere conditie dan voor corona”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juni 2020 07:04 • Print artikel

BOSCH EN DUIN – Het is nog even wachten op de aankondiging van nieuwe wedstrijden van het NK 2-takt van Chrono Karting, maar dat wil niet zeggen dat karter Christiaan de Kleijn stilzit. Hunkerend naar het verlossende nieuws, traint het vijftienjarige talent uit Bosch en Duin inmiddels weer volop. Als er morgen weer een race gehouden wordt, is hij er klaar voor. Wel kan hij aankomend weekend racen in België, waar een van de BNL Karting Series op het menu staat.

Christiaan de Kleijn

Sinds enkele weken kunnen rijders in Nederland weer trainen op buitenbanen. Diezelfde dag nog was Christiaan te vinden op de baan van Berghem. Het was als een verlossing voor de snelle Utrechter. “Echt lekker om weer te kunnen rijden”, zegt hij. “Ik had ernaar uitgekeken. Daarvóór verveelde ik me een beetje in de weekends. Normaal ben ik elk weekend weg. Als er in het weekend geen race is, dan train ik.”

Toen hij weer mocht, was dat dan ook niet tegen dovemansoren gezegd. Meestal trainde de rijder van topteam CRG Holland in Berghem, maar hij reed ook een keer op circuit De Landsard in Eindhoven en op de Kartbaan in Genk. Hoewel hij bijna twee maanden niet had kunnen rijden, viel hem die eerste sessie na de lockdown niet slecht. “Het was wel even wennen”, bekende hij. “En de conditie was goed.”

Christiaan had er dan ook voor gezorgd dat hij fit bleef in de kleine twee maanden dat hij niet mocht rijden. “Ik heb heel veel hardgelopen. Ik heb nu misschien zelfs wel een betere conditie dan voor corona. Ik hoop en denk dat het me gaat helpen in de races.”

Wanneer dat gaat zijn, weet hij nog niet. Een officiële kalender van de diverse Rotax Max kampioenschappen in Nederland en België is er nog niet. Wel staat er al een eerste wedstrijd gepland op 4 en 5 juli op de kartbaan in Genk, België, maar in Nederland is er nog geen zekerheid wanneer het NK groen licht krijgt. “Het is wel raar dat ik aan het trainen ben zonder dat ik weet wanneer er weer een wedstrijd is. Ik mis het racen echt.”

Christiaan de Kleijn

In Christiaans geval is dat extra goed voorstelbaar omdat hij het seizoen in de Rotax Max Junioren-klasse voortvarend was begonnen. Na de Winter Cup won hij ook de BNL Kick-Off. Daardoor gold hij als als één van de kanshebbers voor de titel voor het NK bij de Junioren. En toen kwam corona. “Ik heb dit jaar alles gewonnen wat ik heb gereden. Ik had al een ticket voor de Rotax Max Challenge International Trophy in Le Mans. Nu is die wedstrijd jammer genoeg afgelast.”

Vanzelfsprekend hoopt Christiaan dat hij dit seizoen nog een paar keer in actie kan komen, waar dan ook. “En daarna op naar volgend jaar.” Omdat hij dan over zal stappen naar de Rotax Max Senioren-klasse. Daar houdt hij nu al rekening mee. “Binnenkort ga ik alvast in een Senior-kart trainen. Ik heb er nog nooit eerder in gereden. Dat gaat een stukje harder dan een Junior-kart. Ik kijk ernaar uit!”

Christiaan de Kleijn wordt in zijn race-activiteiten gesteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
AMC Automaterialen Centrum Zeist
Fornhese BV Import-Export Trucks
BCE Container Services BV
Erkende verhuizers Brenen.nl
Van Doorn-Soest
De Rooy Transport en Logistiek
Profile Tyrecenter Verkade Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Van der Fluit-Jan Nefkens Assurantiën
Koeveringe Carservice
Truckland
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS