Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Chip Ganassi en Action Express onderdeel van LMDh-programma Cadillac

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 augustus 2021 07:47 • Print artikel

Cadillac komt in 2023 met een LMDh naar de 24 uur van Le Mans. De nieuwe auto op basis van een Dallara-chassis gaat ingezet worden door Chip Ganassi en Action Express. Beiden teams zijn dan ook opgetogen dat zij mogen rijden met de nieuw LMDh van het automerk.

Cadillac 2023 LMDh 24Hours of Le Mans

"We kijken uit naar de nieuwe internationale prototype formule en het inzetten van de Cadillac LMDh”, legde teambaas Chip Ganassi, de huidige teambaas van Renger van der Zande in de IMSA, uit. “We hebben een fantastische relatie in drie verschillende race-disciplines met GM en we kijken uit naar het ontwikkelen van de auto met Cadillac en Dallara in de komende anderhalf jaar.”

Ook bij Action Express zijn ze blij om onderdeel uit te makken van het programma. “De IMSA LMDh-klasse lijkt erg competitief met verschillende fabrikanten”, reageert teammanager Gary Nelson. “We hebben veel succes met de inzet van de Cadillac DPi-V.R. als een van de originele teams sinds 2017 en we kijken er naar uit om onderdeel te zijn van het volgende hoofdstuk van Cadillac Racing.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS