Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Charles Milesi gaat Toyota GR010 Hybrid testen, maar wie nog meer?: "Dit is een fantastische kans..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 september 2021 09:01 • Print artikel

Charles Milesi, de teamgenoot van Robin Frijns bij Team WRT, mag tijdens de rookietest plaatsnemen in de Toyota GR010 Hybrid. De Fransman won met Robin Frijns en Ferdinand Habsburg de 24 uur van Le Mans en verdiende daarmee het plekje in de test bij het Japanse team in Bahrein.

Frijns Le mans


“Ik ben echt blij met deze kans, om in staat te zijn om deze Le Mans Hypercar te rijden en ook met degene die Le Mans dit jaar heeft gewonnen. Het is ongelofelijk”, reageert Milesi op zijn keuze door de WEC en ACO.

Laurent Horr gaat plaatsnemen in de GTE-Pro auto van Porsche of Ferrari. Dat is afhankelijk van welk team de titel gaat winnen in deze klasse. WEC-directeur Frederic Lequien reageert hierop: “Dit is een fantastische kans voor deze getalenteerde jonge coureurs om hun vaardigheden te tonen aan professionele teams, die een van de grootste en meest succesvolle automerken vertegenwoordigen. Het is altijd mooi enige van de hardst werkende coureurs met meeste vaardigheden aan het werk te zien en we kijken er naar uit hoe Charles en Laurent gaan presteren in Bahrein.”

Overigens is het toegestaan dat de WEC-teams ook eigen coureurs selecteren om deel te nemen aan de test. Het gerucht gaat dat WEC rally-wereldkampioen Sebastien Ogier in de Toyota gaat plaatsnemen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS