Formule 1

Charles Leclerc ziet ontwikkeling Ferrari in jacht op Verstappen en Mercedes: "We hebben geen zwak punt meer"

Uitgegeven door Bart • 13 mei 2021 18:18 • Print artikel

Charles Leclerc reed in Barcelona een sterke kwalificatie en bekroonde dat met de vierde plaats in de GP van Spanje achter Max Verstappen. De Monegask bleef in zijn Ferrari onder meer de Red Bull van Sergio Perez voor. De Scuderia is in de race voor de derde plaats bij de constructeurs en zit dicht achter McLaren. Na een dramatisch verlopen seizoen 2020 is dat een grote stap in de goede richting.

Charles Leclerc


"We hebben geen zwakke punten meer en dat was vorig jaar op het gebied van de race pace wel anders", aldus Leclerc in een interview met Crash.net. "De balans is dit jaar een stuk beter en we zijn zowel in de kwalificatie als in de race snel. Dat is een goede verbetering. Zeker in Imola waren we erg sterk. In Bahrein ging ik niet zo goed met de banden om, maar in Portimão had ik wel een sterke race."

Leclerc kijkt uit naar zijn thuisrace van volgende week in Monaco. Het gat naar McLaren bedraagt slechts vijf punten. "We hebben een grote stap gezet. Vorig jaar was het moeilijk te accepteren dat we op de plaats stonden waar we stonden. Als team hebben we het geaccepteerd, een stap terug gezet en vervolgens hard gewerkt om beter te worden."

"Vanaf dat moment en ook dit seizoen kun je goed zien dat we op de goede weg zijn. We maken steeds stappen in de juiste richting. Al het harde werk in Maranello betaalt zich uit, maar we hebben nog een lange weg te gaan. We willen weer voor overwinningen kunnen vechten en zijn daarvoor op de goede weg. Als we op deze manier blijven werken, komt het goed."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS