Formule 1

Charles Leclerc verloor het bij de start: "Het was niet goed genoeg"

Uitgegeven door Bart • 2 oktober 2022 19:02 • Print artikel

Charles Leclerc mocht in Singapore van pole vertrekken, maar verloor direct na de start de leiding aan Sergio Perez. De Mexicaan hield die positie tot het zwart-wit geblokt vast, al moest hij zich wel melden bij de stewards vanwege het te veel afstand houden van de safety car. Leclerc gaf na afloop toe dat zijn start hem de das om had gedaan.

Charles Leclerc


"Om eerlijk te zijn had Red Bull vandaag de beste auto", zei Leclerc na afloop. "Ze hadden moeite met het opwarmen van de banden, maar toen ze eenmaal in het juiste window zaten, waren ze erg sterk. Mijn snelheid in de slotfase van de race was niet representatief. Ik was eerst aan het pushen en bleef op 1.5 seconde, maar een paar ronden later was het ineens 5.1. Toen was het zaak om de auto naar de finish te rijden. Ik heb in het begin van die stint te veel gepusht."

Door de derde plaats van Carlos Sainz stonden er twee Ferrari's op het podium. "Dat is goed. Zoals ik voor het weekend al zei, proberen we allerlei zaken te verbeteren. De uitvoering van de race, de communicatie en de strategie bijvoorbeeld. We hebben al wat wijzigingen doorgevoerd. Dit was geen makkelijke race en we hebben de juiste beslissingen genomen. Daar ben ik blij mee. We gaan nog kijken naar de start van de race, want daar hebben we het laten liggen. Mijn start was niet goed genoeg en daarna was het heel lastig om in te halen. Het is niet anders."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS