Formule 1

Charles Leclerc niet eens met nieuwe regel: "Al het harde werk wordt in de prullenbak gegooid"

Uitgegeven door Bart • 18 juni 2022 15:44 • Print artikel

Charles Leclerc is niet te spreken over de nieuwe regels om porpoising terug te dringen. Meerdere teams hebben op het gebied van porpoising veel in het werk gesteld om het uit te bannen of te verminderen. Het team van Mercedes heeft na Baku de discussie aangezwengeld dat er iets moet gebeuren. De FIA gaat er nu strenger op controleren.

Charles Leclerc


Leclerc reageerde vrijdag op de nieuwe regel van de FIA. "Ik snap het standpunt van George en Lewis, zeker als je ziet hoe ze in Baku uit de auto komen. Je kunt de pijn van Lewis voelen en dat is niet acceptabel. Aan de andere kant moet je niet onderschatten hoeveel werk de teams de afgelopen maanden hebben gedaan om dit probleem op te lossen. Vanaf eerste testdag is dit een punt van aandacht en we hebben sindsdien flinke verbetering gemaakt."

"Al het harde werken van de teams wordt nu in de prullenbak gegooid. Het mag duidelijk zijn dat het ene team er meer last van heeft dan het andere. Zo kijkt ik er ook tegenaan. Ik snap Mercedes, want het stuiteren is echt hevig, maar er zijn hier wel degelijk oplossingen voor."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS