Formule 1

Charles Leclerc niet blij met raceleiding na crash Verstappen: "Het is een grap"

Uitgegeven door Bart • 8 juni 2021 06:51 • Print artikel

Na de harde klapper van Max Verstappen in de slotfase van de race in Bakoe duurde het even voordat de safety car de baan op kwam. Charles Leclerc was een van de eerste coureurs die de gehavende Red Bull passeerde en hij ging meteen van zijn gas af. Toch duurde het 20 seconden voor dubbel geel gezwaaid werd en meer dan een minuut tot dat de safety car naar buiten ging.

Charles Leclerc


Over de boordradio deelde Leclerc zijn verbazing. "Waarom duurt het zo lang? Dit is echt een grap. Stuur meteen die safety car naar buiten. Waar wachten ze op?"

Tegenover The Race reageerde de Ferrari-coureur op het voorval. "Ik was echt verbaasd dat het zo lang duurde. Voor mij was het meteen duidelijk na zo'n crash. Die auto stond midden op het rechte stuk, het was best gevaarlijk. Het duurde veel langer dan ik verwacht had. Ik denk dat alle coureurs verbaasd waren dat het zo lang duurde. Dat ga ik bij de komende rijdersbriefing wel bespreken."

De Ferrari-coureurs gingen direct van hun gas af, maar dat deed niet iedereen. Leclerc: "Iedereen heeft de crash of het gevolg daarvan gezien. Als je zoiets ziet, moet je direct van je gas gaan. Daar moeten we het met elkaar over hebben. Als ze meteen een virtual safety car hadden ingezet, was het allemaal veel duidelijker en makkelijker geweest."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS