Formule 1

Charles Leclerc na uitvaardiging van technische richtlijn: "Al het harde werken in de prullenbak"

Uitgegeven door Peter Vader • 19 juni 2022 08:46 • Print artikel

Charles Leclerc betreurde het besluit van de FIA om het "bruinvissen" in Montreal aan banden te leggen, omdat het al het werk dat Ferrari heeft gedaan in de prullenbak gooit. De coureurs van Mercedes, George Russell en Lewis Hamilton, waren het meest uitgesproken over de risico's van 'bruinvissen', wat de FIA ertoe aanzette een technische richtlijn uit te vaardigen om het fenomeen op basis van coureurs te verminderen.

Charles_Leclerc_220017-canada-gp

Gezondheid en veiligheid
De Ferrari-coureur werd gevraagd naar het onderwerp dat het belangrijkste gespreksonderwerp is geworden sinds het Formule 1 - circus deze week in Canada neerstreek. "Ik begrijp het punt van George natuurlijk, want als je hem en Lewis na Baku uit hun auto ziet stappen, is dat heel erg", begon Leclerc. En je kunt waarschijnlijk de pijn voelen die Lewis momenteel doormaakt. En dit is niet acceptabel. Maar aan de andere kant mag je ook niet onderschatten hoeveel werk de teams de afgelopen maanden hebben verzet om die problemen echt op te lossen”, merkte de Monegask op. "Dit is onze belangrijkste prioriteit sinds de eerste keer dat we deze auto's probeerden. We hebben gewerkt om deze problemen op te lossen. En ik denk dat de verbetering enorm is geweest.

Al het harde werk in de prullenbak
“En nu al het werk dat we hebben gedaan, gooi het gewoon in de prullenbak, want er is duidelijk een team dat meer worstelt dan andere. Dus dit is mijn standpunt", hield Leclerc vol. "Ik begrijp natuurlijk dat het bij Mercedes erg slecht is, maar ik denk ook dat er misschien oplossingen voor zijn."
Leclerc had een trage start van zijn weekend in Montreal, de vijfde snelste in FP1 , maar vond toen wat tempo en was de tweede snelste in FP2 , 0.081s achter sessieleider en rivaal Max Verstappen.

Ferrari_in_Canada

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS