Formule 1

"Charles Leclerc is de toekomst van de Formule 1, misschien wel meer dan Max Verstappen"

Uitgegeven door Bart • 17 november 2020 11:24 • Print artikel

Sebastian Vettel rijdt dit jaar nog drie races voor Ferrari en trekt dan de deur in Maranello achter zich dicht. De laatste twee seizoenen legt de viervoudig wereldkampioen het overduidelijk af tegen zijn 10 jaar jongere teamgenoot Charles Leclerc. De Duitser voorspelt dan ook een grote toekomst voor de Monegask en schaalt hem zelfs hoger in dan Max Verstappen.

Sebastian Vettel


Leclerc ging in de slotronde van de Turkse Grand Prix in de fout, waardoor Vettel naar het podium mocht, maar de Duitse coureur kijkt verder dan dat ene foutje. "Voor mij is Charles de grootste ster voor de toekomst", aldus Vettel in gesprek met het Duitse Auto, Motor und Sport. "Misschien nog wel meer dan Max Verstappen. Waarom? Omdat hij goed is. Na de race in Turkije zal hij niet zo blij zijn, maar over 10 jaar maakt één podium meer of minder voor hem niets uit."

"Vaak zie ik mezelf terug in Charles", vervolgt Vettel. "Natuurlijk is hij een stuk jonger, maar hij is erg snel. Ik heb hem ook verteld dat een podium in Turkije niet relevant is, omdat hij nog zo veel jaren te gaan heeft. Hij zal veel vaker op het podium staan, daar ben ik van overtuigd."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS