Formule 1

Charles Leclerc is boos: "Het is triest hoe sommige mensen mijn woorden manipuleren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 augustus 2020 16:18 • Print artikel

SILVERSTONE - Zeven coureurs, onder wie Charles Leclerc gingen afgelopen weekeinde niet door de knieën voorafgaand aan de start van de Grand Prix van Engeland. Het knielen is een initiatief van Lewis Hamilton in de strijd tegen racisme. Leclerc legde eerder al uit waarom hij niet wilde knielen, dit vanwege het geweld wat aan sommige demonstraties gekoppeld is. De F1-coureur zegt geen enkel geweld te tolereren. Desondanks werd Leclerc in diverse media als racist uitgemaakt en daarom reageerde hij via Twitter.

Charles Leclerc Ferrari F1


“Het is triest hoe sommige mensen mijn woorden manipuleren om krantenkoppen te maken die mij als een racist doen overkomen”, zegt de 22-jarige Ferrari-coureur op Twitter. “Ik ben geen racist en ik haat racisme. Racisme is misselijkmakend.”

“Stop ermee om mij in dezelfde groep te plaatsen als deze misselijkmakende mensen die anderen discrimineren vanwege hun huidskleur, geloof of geslacht. Ik ben daar geen onderdeel van en ga dat nooit zijn. En wie dan ook die mijn foto gebruikt om hun foute ideeën te promoten, stop er alsjeblieft mee. Ik ben niet van de politiek, ik wil ook niet vals van racsime beschuldigd worden.”

Tegenover journalisten reageerde Leclerc later nog op de valse beschuldigingen. “Ik wil hierover gewoon niet meer veroordeeld worden. Zoals ik al meerdere keren heb gezegd: ik ben behoorlijk actief op sociale media en ik accepteer niet hoe ik in de afgelopen weken ben bejegend, het mag duidelijk zijn dat dat negatief was, gewoon vanwege het niet knielen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS