Formule 1

Charles Leclerc houdt zijn hoofd hoog en kijkt naar de toekomst: "Seizoen is nog lang en we hebben potentieel"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 mei 2022 19:33 • Print artikel

De Grand Prix van Spanje in Barcelona kon voor Charles Leclerc niet beter beginnen. De Monegask mocht in zijn Ferrari vanaf pole positie beginnen, hierna lukte het hem om een gaatje te slaan richting Max Verstappen. Na een handvol ronden spinde Verstappen, net als de teamgenoot van Leclerc in bocht vier van de baan. Hierna kwam Verstappen terug de baan op en zat hij vast achter George Russell.
Alles leek Leclerc voor de wind te gaan, totdat hij vlak voor het halverwege punt noodgedwongen zijn F1-75 in de garage moest parkeren.

Charles Leclerc

Al met al had Leclerc zich de race wel anders voorgesteld. De uitvalbeurt kostte hem niet alleen de overwinning, maar ook de leiding in het kampioenschap. Momenteel leidt Verstappen het kampioenschap weer en is de Ferrari-coureur teruggevallen naar de tweede positie.

Leclerc reageert op de pijnlijke situatie: “Dit jaar heeft het team tot nu toe ongelooflijk werk verricht op het gebied van betrouwbaarheid. Natuurlijk doet deze pijn, want we zaten het hele weekend vooraan en werkten heel goed. Ik weet dat dit soort dingen soms kunnen gebeuren en op momenten als deze is het belangrijk om naar de positieve kanten te kijken. Ons tempo was erg sterk in de kwalificatie en in de race en het gevoel in de auto was erg goed. We hebben vooruitgang geboekt op het gebied van bandenbeheer, iets wat de afgelopen races een zwak punt was. Het is dus jammer en ik ben teleurgesteld dat we de kans om veel punten te scoren hebben laten liggen, maar het seizoen is nog lang en we weten dat we het potentieel hebben.”

Over een week staat het hoofdgerecht van de F1-kalender op het programma: De Grote Prijs van Monaco. De race over de smalle starten van is voor Leclerc extra speciaal, het zijn namelijk de starten waar een jonge Charles vroeger speelde: “De volgende is mijn thuisrace in Monaco, dus ik heb er erg veel zin in en ik hoop dat het een goede zal worden!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS