Formule 1

Charles Leclerc hint op een andere relatie met Max Verstappen : "De rivaliteit gaat intenser worden..."

Uitgegeven door Peter Vader • 3 december 2022 11:01 • Print artikel

Het F1-seizoen 2022 is nauwelijks beëindigd of de messen worden alweer geslepen voor 2023. Voorlopig alleen nog maar verbaal, in de maand december wordt er niet gereden. Na de exit van Binotto van deze week, komt er opnieuw het nodige geluid uit het Ferrari-kamp. Charles Leclerc heeft laten doorschemeren dat zijn rivaliteit met Max Verstappen wel eens een afspiegeling kan worden van diens strijd met Lewis Hamilton. De kampioensaspiraties van Charles Leclerc verdampten vorig seizoen toen Max Verstappen na een paar Grands Prix domineerde. Charles Leclerc heeft nu gewaarschuwd dat zijn relatie met Max Verstappen volgend seizoen wel eens vergelijkbaar zou kunnen worden met die van Verstappen versus Hamilton. Leclerc benadrukte dat de enige reden waarom de spanning op het circuit in 2022 niet opliep, de situatie in het kampioenschap was.

Charles_Leclerc_en_Max_Verstappen
Charles Leclerc en Max Verstappen

Verschillende niveaus
Het duo Verstappen-Leclerc was aan het begin van het seizoen verwikkeld in twee intense gevechten voordat Ferrari werd geplaagd door betrouwbaarheidsproblemen. Tegen het einde van het seizoen was Red Bull voortdurend veel sneller dan Ferrari en Max Verstappen naar zijn recordaantal van vijftien Grand Prix-overwinningen reed. Leclerc waarschuwt nu echter dat hun vriendschap op de proef gesteld kan gaan worden G zodra de titel op het spel staat. In een interview met Auto Motor und Sport zei Charles Leclerc: “We kennen elkaar heel goed. Maar ik denk niet dat dat de reden was waarom het tussen ons rustig bleef. Ik denk dat het verschil met Max versus Lewis vorig jaar is geweest dat we op verschillende niveaus in de wedstrijden zaten. Onze duels waren aan het begin van het jaar. Daarna had ik ofwel een grote voorsprong in het kampioenschap, ofwel lag Max ver voor. Dan loop je minder risico. Het lag dus meer aan de aard van het kampioenschap. Als we in 2023 tot het einde met elkaar vechten om de titel, dan denk ik dat het moeilijker zal worden.” Het duo genoot van gevechten tijdens de Grand Prix van Bahrein en Saudi-Arabië, maar hield hun races stelselmatig heel clean. Ter vergelijking: Verstappen kwam vorig seizoen vijf keer in aanraking met Hamilton, waaronder tijdens de tweede race in Imola.

Meer respect
De opmerkingen van Leclerc lijken echter te verschillen van de mening van Verstappen over waarom hun racen niet op dezelfde manier is geëxplodeerd, aldus een bericht van Express.co. Eerder dit seizoen legde de regerend kampioen uit: "Ik geef de voorkeur aan wat we nu hebben. In de eerste plaats is Charles, ik ken hem heel goed, een aardige vent, we zijn van dezelfde leeftijd - ik denk dat we maar drie weken uit elkaar zitten. Ik denk ook dat we vechten tegen een zeer gerespecteerde concurrent in termen van Ferrari. Kijk naar de manier waarop ze vechten, zoals wij vechten... als ze een race winnen, kunnen we naar ze toe gaan en ‘goed gedaan’ zeggen. En als wij een race winnen dan zeggen ze ook tegen ons ‘goed gedaan’. Dat respecteer ik echt."

Andere houding
F1-experts zoals Martin Brundle en Karun Chandhok hebben gesuggereerd dat Verstappen tegen Leclerc anders racet dan Hamilton. Voormalig McLaren-ster John Watson benadrukte ook dat Verstappen een "andere volwassenheid" toonde in de strijd tegen Ferrari dan hij deed bij Mercedes. Watson voegde eraan toe: "Wat Verstappen nu lijkt te doen, is een ander gevoel en een andere houding tonen in zijn racen tegen Leclerc. Er is niet die agressieve rijstijl die ik de hele carrière van Verstappen heb gezien, die ik voortdurend zag als hij met Hamilton vocht."Logo_RaceXpress_on_YouTube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS