Formule 1

Charles Leclerc heeft geen spijt van gok: "Mooi dat ik het tempo van Max kon volgen"

Uitgegeven door Bart • 11 oktober 2021 08:10 • Print artikel

In de 37e ronde van de Grand Prix van Turkije kwam Max Verstappen binnen voor nieuwe intermediates en raceleider Valtteri Bottas volgde niet veel later zijn voorbeeld. Het gaf de leiding in de race aan Charles Leclerc en de Monegask reed lang door op de banden waarmee hij de race begonnen was. Tijdens een regenrace is een pitstop niet verplicht en Leclerc vroeg over de boordradio of hij de race op die banden mocht uitrijden.

Charles Leclerc


Uiteindelijk maakte Leclerc alsnog een pitstop in de 48e ronde, elf ronden voor het einde. Op dat moment was hij op de baan al weer ingehaald door Bottas. Leclerc had geen spijt van de gok die hij nam om langer op oude banden door te rijden. "Na de pitstop had ik veel contact met het team", aldus Leclerc in een reactie aan RaceFans. "Ik vroeg wat de rondetijden van Valtteri waren op de nieuwe intermediates."

"De eerste vijf of zes ronden konden we bijna dezelfde rondetijden rijden. Daardoor was het voor mij duidelijk dat het geen gok was. Ik was tevreden met mijn beslissing. De nieuwe inters hebben zes of zeven ronden nodig. Op het moment dat zij door de graining fase waren, gingen ze veel sneller. Daardoor werd ik ingehaald."

Als de baan sneller had opgedroogd, had Leclerc nog kunnen wisselen naar slicks, maar dat ging bij andere coureurs faliekant mis. "We reden niet met de ideale setup voor deze omstandigheden. Daarom was ik verrast door onze snelheid. We konden niet beter wensen, want in de eerste stint kon ik het tempo van Max volgen. Ik weet niet wat er met een andere setup mogelijk was geweest."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS