Formule 1

Charles Leclerc heeft aan zijn zwakste punten gewerkt: "Veel tijd en energie ingestoken"

Uitgegeven door Luke Merkx • 23 november 2020 11:16 • Print artikel

Scuderia Ferrari F1-coureur Charles Leclerc zegt dat ‘een probleemvol 2020’ de teamgeest van zijn team 'alleen maar sterker' heeft gemaakt. Daarnaast heeft de Monegask ook zijn eigen vaardigheden naar een hoger niveau weten te tillen, beweert hij.Met maar liefst zeven pole-postions en twee overwinningen wist Leclerc in 2019 samen met teamgenoot Sebastian Vettel zijn team naar een tweede plek in de WK-stand te brengen. In 2020 is het ‘andere koek’ – de Italiaanse renstal bevindt zich momenteel op een teleurstellende zesde plaats in het kampioenschap vanwege een onder presterende SF1000. Desalniettemin doet de Ferrari-piloot er alles aan het onderste uit de kan te halen voor zijn team.

Kartrekker
Met twee podiumfinishes en een aantal knappe andere resultaten laat Leclerc zien een echte kartrekker te zijn. De Ferrari-coureur bevindt zich op een vijfde plaats in het kampioenschap, slechts drie punten verwijderd van Sergio Pérez die in zijn laatste seizoen bij Racing Point op de vierde plaats staat. "Ik ben erg blij met de manier waarop ik mijzelf heb ontwikkeld ten opzichte van de start van seizoen", vertelt Leclerc tegen Motorsportweek. "Eén van mijn zwakste punten was het op orde houden van de banden, dat gaat me nu een heel stuk beter af. Ik heb er erg veel tijd en energie in gestoken en dat heeft een positieve uitwerking."

Geduld loont
"Sebastian Vettel en ik helpen het team zo veel mogelijk om terug te komen op het gewenste niveau, wat perspectief biedt voor de toekomst." Leclerc is ervan overtuigd dat een wisselvallig seizoen en een onvoorspelbare Ferrari-bolide hem een betere coureur hebben gemaakt. "Of het nu gaat om een achtste of negende plek of een overwinning, ik zal altijd mijn uiterste best doen om optimaal te presteren. Dankzij mijn geduld ben ik een betere coureur geworden dan ik was aan het begin van het seizoen", aldus de 23-jarige coureur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS