Formule 1

Charles Leclerc haalde de eindstreep op het nippertje: "Er is iets mis met de motor"

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 maart 2022 16:34

Ferrari won zondag hun eerste race sinds 2019 en dat werd groots gevierd, Charles Leclerc won de race voor zijn teamgenoot Carlos Sainz. Een dag eerder veroverde hij al de pole position en wist, na een stevig gevecht met Max Verstappen, deze positie te behouden.

null

Op het Bahrain International Circuit ging het in 2019 helemaal mis voor Leclerc. Ook toen pakte de Monegask pole position, hij domineerde de wedstrijd zelfs. Hij leek hard op weg naar zijn eerste Formule 1-overwinning, maar een paar ronden voor het einde ging het mis. De Ferrari-krachtbron begon te haperen, hij riep: “er is iets mis met de motor, er is iets mis met de motor.” Leclerc viel terug naar de derde positie. De teleurstelling bij Leclerc en het team was gigantisch.

De Ferrari-coureur was deze race uit 2019 niet vergeten en besloot vlak voor het einde het team eens flink te stangen. Hij riep dezelfde kreet als in 2019 tegen zijn engineer die gelukkig direct in de gaten had dat het een grapje was. “Ik haalde een geintje uit over de radio tijdens de laatste ronde. Ik riep dat er iets geks aan de hand was met mijn motor. Sommige engineers kregen een halve hartaanval, dat weet ik zeker. Alles ging gelukkig goed. Ik ben blij dat alles is gelukt vandaag”, zo liet de drievoudig Grand Prix-winnaar weten aan de aanwezige pers.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS