Formule 1

Charles Leclerc geniet van perfecte pole: "Ik was nog 4 tienden sneller"

Uitgegeven door Bart • 28 mei 2022 16:22 • Print artikel

Tijdens de kwalificatie in Monaco stond er geen maat op Charles Leclerc. De Ferrari-coureur was een klasse apart en greep in eigen stad pole position. In de laatste ronde van Q3 ging de Monegask nog sneller rond, maar vanwege de crash van Sergio Perez kon hij dat rondje niet afmaken. Het deerde Leclerc niet, want hij vertrekt zondag vanaf de eerste startpositie.

Charles Leclerc


"Natuurlijk is het heel speciaal om hier in Monaco op pole position te pakken", zo reageerde Leclerc tegenover Giedo van der Garde die de interviews op de baan mocht afnemen. "Ik ben enorm blij. Het gaat het hele weekend al zo goed. We hadden de snelheid, maar ik moest het nog wel afmaken in de kwalificatie."

Leclerc omschreef zijn kwalificatie als perfect. "In mijn laatste ronde ging ik nog sneller, ik zat echt op de limiet. Ik was zelfs 4 tienden sneller dan in mijn snelste ronde tot dat moment. Gelukkig verandert die rode vlag niets aan de uitslag."

Voor zondag wordt regen voorspeld, maar voor Leclerc mag dat achterwege blijven. "Van mij mag het droog blijven, dan wordt de race het meest voorspelbaar. Het is geweldig dat Carlos naast me op de eerste rij staat. Droog weer is beter, maar ook als het regent zullen we competitief zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS