Formule 1

Charles Leclerc geeft het eerlijk toe: "Het is lastig om te zeggen wat er fout is met de SF1000, in 2022 nieuwe kans..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 augustus 2020 16:42 • Print artikel

Ferrari heeft dit jaar een auto die niet werkt. Het Formule 1-team kan daardoor het gevecht met Mercedes en Red Bull niet aangaan. Charles Leclerc zegt dat het probleem niet in bepaalde elementen zit, maar dat de oorzaak van de problemen het pakket in zijn algemeenheid is. “Het is lastig om te zeggen wat er exact fout is met de SF1000”, aldus Leclerc tegen La Gazzetta dello Sport. “Het is een algemeen probleem. We hebben in de regen gezien dat het lastig is, maar op een droge baan worstelen we wat meer in de sectoren waar er meer rechte stukken zijn. Dus het is niet één ding. We moeten werken aan het algemene pakket om een betere vervolgstap te kunnen maken.”

Charles_Leclerc_Nr16_20013-british-gp-friday

Tegelijkertijd neemt de Monegask zijn petje af voor Mercedes, die wel keer-op-keer in staat is om stappen vooruit te maken. “Vandaag de dag is winnen lastig, omdat we een team hebben dat op een erg hoog niveau zit, zoals we dat dit jaar bij anderen dat ook zien”, vertelt de Ferrari-coureur. “Ik denk dat we ook niets op Lewis kunnen afdingen, waarvan ik denk dat hij één van de grootste coureurs in de Formule 1-historie is. Hij doet fantastisch werk. Hij is altijd erg consistent, geeft altijd 100 procent en hij is mentaal erg sterk. Dus kun je niet veel negatiefs over hem zeggen. Mercedes, hij, de combinatie van deze twee elementen, maken het ècht lastig om de competitie met ze aan te gaan op dit moment.”

De blik van Charles Leclerc is dan ook al op 2022 gericht, wanneer de nieuwe auto’s gaan komen. “Nu is het een erg lastig moment voor ons team”, aldus de Monegask. “Dus het gaat wat tijd in beslag nemen. Hoe lang weet ik niet. Maar ik geloof, wanneer er in 2022 grote veranderingen in de regelgeving komen, dat dat een grote kans is om de zaken te veranderen. En we moeten werken om dat in 2022 ook daadwerkelijk te realiseren. Om daarmee aan een nieuwe cyclus van Ferrari-succes te beginnen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS