Formule 1

Charles Leclerc euforisch na achttiende pole position: “Het was een hele speciale kwalificatie"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 oktober 2022 15:30 • Print artikel

In een bloedstollende kwalificatie op het Marina Bay Street Circuit veroverde Charles Leclerc van Ferrari zijn achttiende pole position uit zijn carrière. De Monegask hield Sergio Perez en Lewis Hamilton achter zich. Max Verstappen leek aanspraak te doen op de pole position, maar moest de strijd in de laatste ronde staken. De Nederlander start de wedstrijd op zondag vanaf de achtste positie.

Charles Leclerc

“Het was een hele lastige kwalificatie”, zo vertelde de opgeluchte Leclerc voor de camera bij Naomi Schiff. “In Q1 en Q2 zaten we natuurlijk met de inters en ik Q3 wisten we eigenlijk niet zo goed wat we moesten doen.”

Tegen het einde van Q2 vroeg Leclerc al aan zijn team of hij op de slicks naar buiten mocht. Ferrari en Leclerc zaten niet helemaal op dezelfde lijn. Het team besloot de coureur gewoon op een nieuw setje inters te zetten, uiteindelijk bleek dit de verstandigste keuzen. In Q3 koos Ferrari er echter wel voor om Leclerc naar buiten te laten gaan op de rode soft band: “We voor de softs gekozen en gelukkig heeft dat goed uitgepakt. Het was wel heel lastig, ik maakte in mijn laatste ronde een fout dus ik dacht dat ik de pole position had verspeeld, maar het was net genoeg.”

De eerste twee vrije trainingen verliep voor Leclerc niet helemaal op rolletjes, juist daarom is Leclerc nu zo blij met deze prestatie: “Ik ben erg blij met het resultaat. Helemaal als we in ogenschouw nemen wat er gisteren allemaal aan de hand was. We hadden wat problemen, maar die zijn nu gelukkig opgelost. Helaas hebben we niet heel veel long runs kunnen doen, we hebben dus niet heel veel data voor de race. Als we het goed doen, dan kunnen we winnen.”

“Het was een hele speciale kwalificatie. Iedere kwalificatie op een stratencircuit is speciaal, maar zeker nu. Het was natuurlijk best vochtig, dus je moet je best doen om de achterkant niet te verliezen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS