Formule 1

Charles Leclerc en Valtteri Bottas reizen naar Monaco en komen weg met waarschuwing

Uitgegeven door Bart • 10 juli 2020 08:46 • Print artikel

In het protocol van de herstart van de Formule 1 staat dat alle teamleden twee weken lang in hun eigen bubble moeten blijven. Dit om het risico op verspreiding zo klein mogelijk te maken. Tussen de twee Grands Prix op de Red Bull Ring in haalden Charles Leclerc en Valtteri Bottas het in hun hoofd om naar hun eigen huis in Monaco te reizen. Beide coureurs zijn door de FIA op het matje geroepen, maar zijn eraf gekomen met slechts een waarschuwing.

Charles Leclerc


Een woordvoerder van de FIA legt tegen persbureau PA uit wat er speelt. "Ferrari heeft een waarschuwing gekregen dat een volgende overtreding van het Covid-19 protocol aan de stewards zal worden doorgespeeld. Teamleden mogen zich alleen ophouden in hun eigen groep met mensen en moeten het contact met mensen buiten het team tot een minimum beperken."

Voor Bottas zou het iets anders liggen, omdat hij alleen zijn vriendin Tiffany Cromwell en zijn trainer Antti Vierula om zich heen heeft gehad.
"Ik heb toestemming gevraagd en gekregen om naar Monaco te gaan", zegt de Finse winnaar van de eerste race in een reactie. "Thuis was ik bij dezelfde mensen als hier op het circuit."

Charles Leclerc is zich van geen kwaad bewust. "Na terugkomst uit Monaco ben ik twee keer getest, en twee keer negatief. Ik ben twee dagen thuis geweest en met twee tests kunnen we zeker zijn van de uitslag."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS