Formule 1

Charles Leclerc blij met P2 in het kampioenschap: "Ik was op 110 procent aan het rijden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 november 2022 16:03 • Print artikel

Charles Leclerc eindigde de Grand Prix van Abu Dhabi op de tweede positie. De Monegask was samen met Sergio Perez in een spannend gevecht verwikkeld in de strijd voor P2 in het kampioenschap. Na een spannende slotfase op het circuit van Yas Marina slaagde de Ferrari-coureur erin om voor de Mexicaan te eindigen. Hij mag zichzelf de vice-kampioen van 2022 noemen.

Charles Leclerc

Na drie races in het kampioenschap was Leclerc voor velen de gedoodverfde kampioen, maar na strategische fouten, betrouwbaarheidsproblemen en rijdersfouten was P2 het hoogst haalbare in het kampioenschap. Ondanks alles is Leclerc blij met het bereikte resultaat. "Ik was op 110 procent aan het rijden vanaf het begin tot het eind. Het was de perfecte race", zo opende hij bij Jenson Button.

Red Bull was het hele weekend al snel en dus moest Ferrari met een alternatief plan komen. "De enige mogelijkheid was een andere strategie proberen, maar we lieten de éénstopper werken en daar ben ik erg gelukkig mee", zo vervolgt de Monegask.

"Ik hoop dat we volgend jaar er nog een schepje bovenop kunnen doen, zeker als je ziet waar we vorig jaar stonden. In de winterstop moeten we ervoor zorgen dat we weer wat terrein terug winnen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS