Formule 1

Charles Leclerc: "Erg teleurstellend! Er moet iets veranderen"

Uitgegeven door Bart • 17 september 2021 05:06 • Print artikel

Charles Leclerc vindt dat de Formule 1 meer moet doen om de sprintraces interessanter te maken. Op de start na valt er weinig te beleven, omdat coureurs geen risico gaan nemen voor een paar plaatsen verder naar voren op de grid. Alleen de top 3 krijgt 3, 2 en 1 WK-punt, maar de coureurs daarachter kunnen alleen maar een goede startpositie verpesten.

Charles Leclerc


In Monza werd de sprintrace als kwalificatie voor de tweede keer uitgeprobeerd. De originele kwalificatie verschuift naar vrijdag en dat vindt de Ferrari-coureur wel positief. "Ik vind dit format op de vrijdag goed", aldus Leclerc in een reactie aan GP Fans.

"Een normale vrijdag is een beetje saai. VT1, VT2, niets te winnen en niets te verliezen. Je kunt meer ronden rijden, maar je hebt zo veel kansen om je te herstellen als VT1 niet goed gaat. Nu is VT1 een echte sessie waar het het waard is om te pushen. Je moet direct vanaf de start de limiet vinden en dat is goed voor de show."

"De sprintkwalificatie op zaterdag is dan weer erg teleurstellend. In Silverstone ging het goed, maar in Monza heb ik er echt niet van kunnen genieten. Ik vind dat er iets moet veranderen om de sprintkwalificatie interessanter te maken. Er zijn veel ideeën geopperd die dicht bij het huidige format liggen, maar wel iets extra's toevoegen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS