Formule 1

Charles Leclerc: "De recente Ferrari-updates passen goed bij mijn rijstijl"

Uitgegeven door Bart • 28 oktober 2020 13:09 • Print artikel

In Portugal was opnieuw een groot verschil te zien tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc. De Duitser moest vechten voor een puntje, terwijl de Monegask naar een keurige vierde plaats reed. Volgens de ervaren viervoudig wereldkampioen zijn beide Ferrari's niet gelijkwaardig, maar teambaas Mattia Binotto heeft al laten weten dat de auto's identiek zijn. Leclerc doet nu ook zijn duit in het zakje en heeft wel een uitleg voor het verschil met Vettel.

Charles Leclerc


Ferrari heeft de laatste weken een aantal updates naar de auto gebracht. Enerzijds om nog iets van dit seizoen te maken, anderzijds om komend jaar beter voor de dag te komen. "Ik voel me goed op mijn gemak in de huidige auto", zo geeft Leclerc aan bij MotorsportWeek. "De updates zijn allemaal precies in de juiste richting. Ze passen goed bij mijn rijstijl en helpen me om beter te presteren."

Leclerc vindt bovendien dat hij zelf stappen heeft gezet dit jaar, ondanks de tegenvallende Ferrari. "Ik heb het gevoel dat ik goed aan het rijden ben, ik focus me op mijn eigen rijden en probeer mezelf tijdens ieder raceweekend te verbeteren. Die aanpak lijkt heel goed te werken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS