Formule 1

Charles Leclerc: "Beter om nu te crashen dan tijdens de race"

Uitgegeven door Bart • 17 april 2021 07:36

Charles Leclerc zorgde met een crash voor een vroegtijdig einde van de tweede vrije training in Imola. Toch hield de 23-jarige Ferrari-coureur een goed gevoel over aan de eerste dag op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari. In de tweede training klokten Leclerc en teamgenoot Carlos Sainz de vierde en vijfde tijd, een wereld van verschil met vorig jaar.

Charles Leclerc


"Het was geen makkelijke dag voor mij, maar de auto was geweldig", aldus Leclerc na afloop van de tweede training. "In het eerste deel van de eerste training konden we door een klein probleem niet rijden, maar daarna voelde de auto goed aan. In de tweede training waren we erg competitief. Mijn snelle ronde werd afgenomen doordat ik heel minimaal de track limits bij bocht 9 overschreed. Dat moet ik in de kwalificatie niet doen. Maar de snelheid was aanwezig en de race pace is ook goed. Helaas maakte ik een fout in de laatste bocht en eindigde ik in de muur, maar het is beter dat het nu gebeurt dan in de race."

Het verschil tussen de nummer 4 Sainz en de snelste man Valtteri Bottas was slechts drie tienden. Leclerc: "In deze omstandigheden voelt de Ferrari erg goed aan. Zeker als je het vergelijkt met vorig jaar. De balans is vele malen beter en we hebben ook meer grip, maar we moeten de kwalificatie afwachten hoe we ervoor staan als iedereen gaat pushen. Het is moeilijk voor te stellen dat we zo dicht achter de topteams staan. Ik ben er zeker van dat zij nog wat extra's achter de hand hebben."



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS