Formule 1

Charles Leclerc zet in op P2 bij de constructeurs: "Er zat vandaag niet meer in dan P4"

Uitgegeven door Bart • 24 september 2023 11:15

Charles Leclerc toonde zich tevreden met zijn vierde plaats tijdens de Japanse Grand Prix. De Ferrari-coureur haalde zo meer punten dan de coureurs van Mercedes en dat maakt de strijd om P2 bij de constructeurs weer spannender. De Scuderia staan nu nog 20 punten achter op het team van Lewis Hamilton en George Russell.

Charles Leclerc


"De McLarens waren vandaag erg sterk", zei Leclerc na afloop. "Er zat vandaag niet meer in dan de vierde plaats. Ik moest best agressief zijn om George voorbij te gaan om niet te veel tijd te verliezen. Dat pakte goed uit. Daarna hoefde ik alleen mijn banden tot het einde te managen. Ik ben blij met hoe deze race is gegaan."

De strijd om P2 bij de constructeurs is nog vol open. "Mercedes is sterk, zeker in de races. Ze zetten ons tegen het einde behoorlijk onder druk. Het was een interessante keuze om voor verschillende strategieën te kiezen. In de kwalificatie is Mercedes wat minder consistent, maar ik verwacht een spannende strijd. In de races zijn wij juist wat minder consistent, maar ik heb het gevoel dat we de laatste weekenden veel hebben bijgeleerd. Hopelijk geeft ons dat het voordeel voor de rest van het seizoen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS