Formule 1

Charles Leclerc zag Sergio Perez eerder een fout maken: “Zat nog in mijn achterhoofd”

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 november 2023 04:07

LAS VEGAS – Charles Leclerc eindigde de Grand Prix van Las Vegas op de tweede positie. Tot in de laatste ronde was er een grote strijd gaande en wist Leclerc niet waar hij aan toe was. De Monegask verschalkte Sergio Perez in de laatste bochtensectie en verzekerde zich van de tweede plek in de race. Leclerc geeft aan dat hij dit deed omdat hij zag dat Perez eerder een fout maakte.

Charles Leclerc Ferrari

“Toen ik ervoor ging, had ik het vertrouwen dat het goed zou aflopen”, vertelt hij bij de internationale media over zijn gedurfde actie op de Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen. “Het was eigenlijk de enige kans die ik had. Het is de enige plek waar je voor een inhaalactie kan gaan en ik had ook in mijn achterhoofd dat Checo een klein foutje had gemaakt vier of vijf rondes daarvoor. In de op één na laatste ronde laadde ik de batterij op om te zorgen dat ik er klaar voor was in de laatste ronde, en dat werkte. Het zat dicht bij elkaar, maar ik was heel blij en ik heb van het gevecht genoten.”

De tweede plek kan belangrijk zijn voor Ferrari. Met nog één Grand Prix te gaan is het verschil tussen Ferrari en Mercedes slechts vier punten, in het voordeel van de Duitse renstal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS