Formule 1

Charles Leclerc voelt geen wrok naar Verstappen: "Max verloor gewoon grip"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 november 2023 08:55

LAS VEGAS - Charles Leclerc kwam als tweede over de streep in de Grand Prix van Las Vegas, maar deze omschrijving zou geen recht doen aan de bijzondere race in Nevada. Leclerc verloor zijn eerste positie al na enkele luttele meters aan Max Verstappen. Hierna pakte hij de leiding nogmaals over. Nadat hij terugviel naar P3 vocht hij zicht terug naar de tweede positie. Na de roerige start op vrijdag is Leclerc zeer content met dit resultaat.

Charles Leclerc F1 Las Vegas

"Wat een race was dit, ik heb er echt van genoten," vertelt Leclerc na de race bij David Coulthard. "Teleurgesteld om als tweede te finishen, maar dat was het beste wat we konden doen. Ik denk dat Max een beetje grip verloor. We hadden het tempo en haalden hem terug. Over het algemeen waren we sterk, maar we hadden gewoon pech met de safety car. De tweede plaats met veel strijd, daar heb ik van genoten."

"Het weekend begon niet zoals het moest, maar ik ben zo blij dat het zo eindigde. Geen betere race voor de eerste editie in Vegas. De energie in de stad is ongelooflijk. Ik vind het jammer van de tweede plaats. Ik heb alles gegeven! Maar we zouden meer races moeten hebben waar het racen zo is. Dat was genieten!"

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS