Formule 1

Charles Leclerc verwacht lastige race na sprookje voor Ferrari: "Mercedes ook heel snel"

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 september 2023 16:44

MARINA BAY - Charles Leclerc moest tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore genoegen nemen met de derde startpositie voor de race op zondag. Zijn teamgenoot Carlos Sainz reed de allersnelste tijd en Leclerc stond op de tweede positie, maar op het allerlaatste moment wurmde Mercedes-coureur George Russell zich tussen de twee Ferrari-coureurs. Leclerc verwacht een zware race.

Charles Leclerc Singapore

Door het wegvallen van de Red Bulls gloorden er kansen aan de horizon voor Ferrari, McLaren en Mercedes. Na de kwalificatie werd Leclerc door Danica Patrick gevraagd naar zijn ideeŽn over de langdradige sessie, die werd onderbroken door een hevige crash van Lance Stroll: "Het is hier in Singapore enorm moeilijk, vooral met het feit dat alles nogal snel te warm kan worden. Je moet hier altijd een balans zoeken tussen de eerste en de laatste sector. Alles lag enorm dicht bij elkaar, Mercedes was ook heel erg snel. Jammer genoeg kwam in net wat tijd te kort, maar Carlos heeft het geweldig gedaan. We staan zondag op de eerste en derde plaats en dat is goed."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS