Formule 1

Charles Leclerc verwacht dat de kracht van Red Bull 'zichtbaarder' is bij Europese terugkeer

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 juni 2024 05:58

Na hun recente worstelingen in 2024 over de krebstones en hobbels van de circuits, denkt Ferrari-coureur Charles Leclerc dat de kracht van Red Bull 'beter zichtbaar' zal zijn tijdens de Grand Prix van Spanje van dit weekeinde.

Charles Leclerc Ferrari F1


Leclerc maakt zich zorgen dat Red Bull opnieuw zijn stempel kan drukken als meest dominante auto in de Formule 1. "Achter Red Bull zitten we allemaal dicht bij elkaar. We hebben nog wat werk te doen. We moeten er bovenop zitten en de punten maximaliseren."

Niet alleen Ferrari verwacht dat Red Bull zal uitblinken in Spanje. Het circuit heeft niet veel hoge kerbs, wat de laatste tijd de achilleshiel van Red Bull is. McLaren-coureur Oscar Piastri zei er het volgende over: "Red Bull zal waarschijnlijk iets sterker zijn dan ze de afgelopen weken geweest zijn. We kunnen er nog steeds vertrouwen in hebben", zei Piastri. "Ik zou niet zeggen dat we zwak zijn op hoge snelheid, maar anderen hebben ons waarschijnlijk een beetje ingehaald."

George Russell waarschuwde ook dat het circuit van Barcelona beter bij de RB20 zou moeten passen. "Het is geen geheim dat ze de laatste drie races wat moeite hebben gehad met hun auto. Toch hebben ze twee van de laatste drie races gewonnen”, zei hij. "Ik verwacht dat ze waarschijnlijk een kleine stap zullen maken als we teruggaan naar de Europese races op meer conventionele circuits."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS