Formule 1

Charles Leclerc niet onder de indruk van verbluffend Ferrari-tempo: “Concurrenten hebben nog niet hun ware tempo laten zien”

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 september 2023 06:01

MARINA BAY - Het tempo van Ferrari was tijdens de eerste twee vrije trainingen voor de Grote Prijs van Singapore verbluffend. Charles Leclerc en Carlos Sainz topten beide trainingen, waarbij de Monegask in de eerste sessie als snelste boven kwam drijven. Charles Leclerc zag dat de snelheid er goed in zat, maar denkt dat de andere teams nog niet het achterste van hun tong hebben laten zien.

Charles Leclerc Ferrari

“De auto ziet er iets competitiever uit dan we hadden verwacht op een circuit als dit, maar we moeten ons niet laten meeslepen”, begint de vijfvoudig Grand Prix-winnaar bij La Gazetta dello Sport. “Ik denk dat onze concurrenten hun ware tempo nog niet hebben laten zien. We zullen in de nacht van vrijdag op zaterdag werken aan het optimaliseren van de balans aan mijn kant en ik weet zeker dat we zaterdag nog wat verbeteringen zullen zien.”

Dat Ferrari zo snel is zagen niet veel mensen aankomen. De SF23 leek eerder dit seizoen moeite te hebben met korte stratencircuits waar de topsnelheid niet gigantisch hoog ligt. Maar de karakteristieken van het Marina Bay Street Circuit zijn tot op zekere hoogte te vergelijken met het Baku City Circuit, waar Leclerc eerder dit seizoen nog pole position scoorde.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS