Formule 1

Charles Leclerc na 23e pole position: "Morgen eerst winnen, dan feesten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 november 2023 09:23

LAS VEGAS - Charles Leclerc reed in de straten van Las Vegas naar zijn 23e pole positie in de Formule 1. De Ferrari-coureur bewees zijn vorm in Las Vegas, nam veel risico, maar dat profiteerde uiteindelijk wel in de allersnelste tijd. Hij hield teamgenoot Carlos Sainz en Max Verstappen achter zich in de spannende sessie.

Charles Leclerc F1 Las Vegas

Met een zucht van verlichting stapte hij uit de auto: "Poah, natuurlijk ben ik blij", begint hij bij James Hinchclifee na de sessie. "Om hier voor de eerste keer op pole te starten is geweldig. Toch ben ik niet helemaal tevreden met de rondjes in Q3. Nu is het belangrijk dat we morgen alles op orde hebben. Daar gaat het bij ons vaak fout, maar ik hoop dat we het morgen goed kunnen doen en kunnen winnen."

"Mijn beste ronde was eigenlijk in Q2, maar ik kon dat in Q3 niet meer. De atmosfeer is hier in ieder geval fantastisch. Ik ben hier al eens eerder geweest en toen was het feesten, nu is dat anders. Eerst moeten we zondag winnen, dan gaan we feesten."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS