DTM

Champions for Charity: DTM-sterren trappen voor een goed doel met Mick Schumacher en Dirk Nowitzki

Uitgegeven door Peter Vader • 25 juli 2022 16:31 • Print artikel

MüNCHEN/FRANKFURT - Net op tijd voor de start van de tweede helft van het DTM-seizoen (26 – 28 augustus, Nürburgring) vindt op 24 augustus 2022 in het Waldstadion in Frankfurt de liefdadigheidsvoetbalwedstrijd 'Champions for Charity' plaats. Een initiatief van basketballer Dirk Nowitzki en Formule 1-coureur Mick Schumacher, zoon van autosportlegende Michael Schumacher. De initiatiefnemers worden in belangrijke mate ondersteund door ING Duitsland. Het is de vierde editie van 'Champions for Charity', dat voor het laatst plaatsvond in 2019 voor het goede doel. "Spelletjes, plezier, spanning en tegelijkertijd iets goeds doen kan niet perfecter zijn", zegt Frederic Elsner, Director Event & Operations van de DTM-organisatie ITR. "Het is een eer voor ons om deel uit te maken van dit geweldige project. 'Champions for Charity' is nu niet alleen een instituut, maar heeft ook een bepaalde traditie en is tot ver buiten de landsgrenzen bekend. De line-up is al uitstekend en ik kijk erg uit naar het evenement, dat ook de 'aanzet' zal geven voor de tweede helft van het DTM-seizoen."

DTM_Champions_for_Charity

Prominente Line-Up
Naast Nowitzki en Schumacher bestaat de selectie van de twee teams uit sportgrootheden als de profvoetballers Lukas Podolski, Mats Hummels, Timo Werner, René Adler, Christoph Kramer en Florian Neuhaus. Daarnaast de beachvolleyballer Karla Borger, Formule 1 CEO Stefano Domenicali, tafeltennisprofessional Timo Boll, skiër Gerd Schönfelder, de voormalige skiër Felix Neureuther, de voormalige hockeyer Moritz "Mo" Fürste, de voormalige handbalspeler Christian "Blacky" Schwarzer en de voormalige turner Fabian Hambüchen. Vijf DTM-sterren worden ook gehuldigd: regerend DTM-kampioen Maximilian Götz (Mercedes-AMG Team WINWARD Racing), Maro Engel (Mercedes-AMG Team GruppeM Racing), Kelvin van der Linde (Team ABT Sportsline), Braziliaan Felipe Fraga (Red Bull AlphaTauri AF Corse) en Le Mans-winnaar en DTM-teambaas Timo Bernhard (KÜS Team Bernhard).

Vele toezeggingen van topsporters
"Ik ben erg blij dat de DTM en enkele coureurs ook onze 'Champions for Charity'-game ondersteunen. Wij autosporters willen de voetballers in Frankfurt graag laten zien wat we op het veld kunnen; onze specialiteit ligt op het circuit", zegt Haas-coureur Mick Schumacher. Basketballer Dirk Nowitzki: "Dit wordt weer een geweldig evenement ter ere van Michael Schumacher met vele kampioenen, talloze doelpunten en een programma voor het hele gezin. We zijn blij met de vele toezeggingen van topsporters en werken nu al ijverig aan de teamopstellingen."

Hoogtepunten voor fan en familie: Fan mile en signeersessie
Voor het stadion kunnen bezoekers 's middags een fan mile verwachten met spelletjes, livemuziek en een signeersessie. De tijden voor toelating, programma en start van de wedstrijd worden op www.champions-for-charity.de en www.dtm.com bekendgemaakt. Tickets voor het nazomerhoogtepunt zijn verkrijgbaar vanaf 10,- Euro (gereduceerd 7,- Euro) via de website www.champions-for-charity.de . De opbrengst van het spel komt ten goede aan sociale projecten van de Dirk Nowitzki Foundation en de Keep Fighting Foundation van de familie Schumacher.

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS