Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Casper Stevenson namens Van Amersfoort Racing in Euroformula Open

Uitgegeven door Bart • 24 maart 2021 15:05 • Print artikel

Van Amersfoort Racing heeft de komst van Casper Stevenson bekendgemaakt. De 17-jarige Brit gaat na een succesvol seizoen in de Britse Formule 4 rijden in de Euroformula Open. Stevenson, die onder de rook van Silverstone woont, won afgelopen jaar twee races en stond maar liefst 14 keer op het podium in de Britse F4. Dat resulteerde in een derde plaats in de eindrangschikking.

Casper Stevenson


In een reactie zegt Stevenson dat hij blij is dat zijn raceplannen voor 2021 rond zijn. "Het is gaaf dat ik nu op Formule 3-niveau ga rijden. Zeker omdat het bij zo'n succesvol team als Van Amersfoort Racing is. Veel circuits zullen nieuw voor me zijn, dus daar zal ik ongetwijfeld veel van gaan leren. Ik pas me normaal gesproken snel aan, kijk uit naar de start van het seizoen en ga natuurlijk voor de rookie-titel."

VAR-directeur Rob Niessink ziet een grote stap in het verschiet voor Stevenson. "Het verschil tussen de Britse Formule 4 en de Euroformula Open is best groot, maar Casper heeft laten zien zich snel aan te kunnen passen. We hebben veel ervaring met de Dallara en met onze kennis gaan we Casper zo goed mogelijk ondersteunen om zijn potentieel te benutten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS