Dakar

Carlos Sainz sr. en Stéphane Peterhansel opnieuw naar Dakar met Mini JCW Buggy

Uitgegeven door Bart • 2 oktober 2020 09:55 • Print artikel

Het team van X-raid kan in de aankomende Dakar Rally 2021 opnieuw beschikken over Carlos Sainz sr. en Stéphane Peterhansel. Beide ervaren coureurs komen opnieuw in actie in de Mini John Cooper Works Buggy. In aanloop naar de Dakar Rally in Saudi-Arabië nemen 'El Matador' en 'Mister Dakar' deel aan de Rally van Andalusië en een rally in het Midden-Oosten. De Dakar Rally vindt in 2021 plaats van 3-15 januari.

Peterhansel Sainz


Sainz sr. won begin dit jaar namens X-raid in een Mini Buggy de eerste editie op Saudi-Arabische bodem. In totaal won de Spanjaard drie keer de Dakar Rally. 'Mister Dakar' Peterhansel stond al dertien keer op de hoogste trede van het podium. Zes keer won de Fransman bij de motoren en inmiddels zeven keer bij de auto's.

Sainz sr.: "Ik kijk er naar uit om weer met X-raid aan de Dakar Rally mee te doen. Natuurlijk ga ik proberen mijn titel te verdedigen. Nu dat er wat tijd overheen gegaan is, kan ik wel zeggen dat ik enorm trots ben op de laatste overwinning in Dakar. Het wordt opnieuw een spectaculair evenement. Ondanks de moeilijke periode dit jaar hebben we nog punten gevonden waarin we ons konden verbeteren. Het team heeft het fantastisch gedaan en ik denk dat we nog beter zijn dan de afgelopen editie."

Peterhansel: "Ook ik kijk er naar uit om weer met X-raid naar de Dakar Rally te gaan. Hoewel ik de laatste editie niet heb kunnen winnen, heb ik er toch goede herinneringen aan over gehouden. De teamgeest is geweldig en de Buggy is erg goed te rijden. Ik was echt wel blij met mijn derde plaats. De motivatie is nog enorm, misschien nog wel groter omdat de Buggy nog beter zal zijn. En het landschap in Saudi-Arabië is simpelweg ongelofelijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS