Formule 1

Carlos Sainz relativeert betrouwbaarheidsproblemen: "Het eerste jaar dat we terug zijn"

Uitgegeven door Bart • 18 juni 2022 17:13

Ferrari zit de laatste races in de hoek waar de klappen vallen. Over één ronde in de kwalificatie beschikken Charles Leclerc en Carlos Sainz over de snelste auto, maar in de races zijn de Red Bulls een klasse beter. Het zorgt ervoor dat Ferrari op de toppen van zijn kunnen moet presteren en dat heeft al tot meerdere DNF's geleid. Sainz is dit seizoen al drie keer uitgevallen, maar de Spanjaard bekijkt het van de positieve kant.

Carlos Sainz


"Voorafgaand aan het seizoen wilden we weer competitief zijn", aldus de Spanjaard in een reactie aan Motorsport.com. "We hebben al onze verwachtingen overtroffen en waren vanaf de start enorm competitief. We zaten er heel goed bij en deden ineens weer mee in de strijd om de wereldtitel. Maar je moet niet vergeten dat dit pas het eerste jaar is dat we terug zijn. Met de motor hebben we een enorme stap gezet en we moesten ook de nieuwe reglementen begrijpen. Daarnaast zitten we sinds lange tijd weer in de strijd om de prijzen."

Sainz was in Baku de eerste uitvaller, later viel ook teamgenoot Leclerc uit. "We hebben best wel wat problemen met de betrouwbaarheid gehad, maar dat hoort bij het proces om weer vooraan mee te doen. Als je zo'n grote stap met de motor maakt, kan dit gebeuren. Als je kijkt naar waar we vandaan komen, gaat het gewoon goed. De betrouwbaarheid is alleen een hobbel in de weg."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS